Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #salata

3 Renkli Patates Salatası

3 renkli patates salatası, renkleriyle göz dolduran ve lezzetiyle damakları şenlendiren harika bir alternatif sunuyor sofralarınıza. Bu muazzam tarif, patatesin muhteşem uyumuyla taze sebzelerin eşsiz buluşmasını vadediyor. Her bir katmanda ayrı bir lezzet keşfi yaşatan bu patates salatası, sadece lezzetli olmakla kalmayıp, aynı zamanda şıklığıyla sofralarınıza zarafet katıyor.

Zeytinyağı, taze soğan, ceviz ve limon suyu ile zenginleştirilen patates püresi, maydanoz, turşu, havuç ve mor lahana ile muazzam bir uyum içinde. İlk ısırdığınızda patatesin yumuşaklığı, ardından gelen turşu ve cevizin hafif ekşi dokusuyla birleşerek özgün bir lezzet deneyimi sunuyor.

90'lı yıllara sizi geri götürecek üç renkli patates salatasını denemenin şimdi tam zamanı.

3 Renkli Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Büyük Boy Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 3 Dal Taze Soğan
  • 1/4 Demet Maydanoz
  • 5-6 Adet Salatalık Turşusu
  • 2 Adet Büyük Boy Havuç
  • 1/2 Su Bardağı Ceviz
  • 1/2 Adet Küçük Boy Mor Lahana
  • 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
3 Renkli Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 3 renkli patates salatası için ilk önce patatesleri tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Sonrasında kabuklarını ayırın ve hepsini genişçe bir kaseye alın.
  2. Patateslere zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edip iyice ezin ve 3 farklı kaseye ayırın.
  3. İlk kasedeki patateslere ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış taze soğan ve küçük doğranmış turşuyu ekleyip karıştırın. Damak zevkinize göre bir tutam tuz ilave edebilirsiniz.
  4. İkinci kase için, havuçları rendeleyip yumuşayana dek soteleyin. Cevizleri de ince ince kıyın. Kasedeki patateslere havuç ve cevizi ilave edin.
  5. Son kase için, mor lahanayı ince ince doğrayıp sirke ve bir tutam tuz ile ovalayın. Rengi değişip yumuşadığında patateslerle beraber robotta çekin veya iyice karıştırın.
  6. Geniş bir borcam veya fırın kabının tabanına ve kenarlarına gelecek şekilde streç film yerleştirin. Üzerine mor olan patates salatasını koyup iyice yayın. Üzerine havuçlu olanı ekleyin ve yayın. Son olarak da yeşil olan katı koyun ve düzleyin.
  7. Üzerine temas edecek şekilde streç film ile kapatın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  8. En az bir saat dinlendirdikten sonra en üste koyduğunuz streç filmi açın ve borcamı ters çevirerek üç renkli patates salatanızı servis tabağına alın. İlk koyduğunuz streç filmi de açtıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!
Soğuk Baklava

Soğuk Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İlkmorlu Kaplan Ekmeği

İlkmorlu Kaplan Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kereviz Salatası

Kereviz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Limonlu Cevizli Kek

Limonlu Cevizli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolata Sosu

Çikolata Sosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce