3 Peynirli Mac and Cheese
2023-09-17 02:02:24 - Yemeklik.com.tr
Çıtır katmanı ve 3 peyniri ile tam bir lezzet şöleni! Orijinaline uygun yapmak için dirsek makarna kullanmalısınız ancak dilerseniz farklı makarnalarla da yapabilirsiniz. Haydi 3 peynirli mac and cheese yapalım!
Videolu anlatımında tüm püf noktalarını paylaştığımız bu imizi farklı peynirlerle çeşitlendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
3 Peynirli Mac and Cheese Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Dirsek Makarna
- Sosu İçin:
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 4 Su Bardağı Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 Adet Muskat Cevizi Rendesi
- 3 Adet Yumurta Sarısı
- 200 Gram Cheddar Peyniri
- 150 Gram Kaşar Peyniri
- 150 Gram Isli çerkez Peyniri
- Üzeri İçin:
- 1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
- 2 Diş Sarımsak
- 1/4 Demet Maydanoz
- Makarnayı bol tuzlu, kaynar suda 6 dakika haşlayın ve süzüp kenarda bekletin.
- Derin bir tencerede beşamel sos için unu, tereyağı kavurun sütü içine azar azar ekleyip pürüzsüz hale gelip kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve muskatı da ekleyip karıştırın.
- Sosa son olarak rendelenmiş peynirler, yumurta sarılarını da ekleyin ve haşlanmış makarna ile karıştırıp fırın tepsisine alın.
- Üst katman için, toz halinde kıyılmış maydanoz yaprakları, ezilmiş sarımsak ve ekmek kırıntılarını harmanlayıp makarnanın üstüne serpin.
- Makarnayı 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.