3-2-1 Poğaça

2023-09-17 00:08:53 - Yemeklik.com.tr

için onlarca methiye düzdük. Hızlı edilen kahvaltıların kahramanı, misafirin olmazsa olmazı, gece bastıran mide kazıntılarının kurtarıcısı...Hamur işlerini çok seven bir millet olduğumuz için farklı tekniklerle, farklı malzemelerle bir yemek defteri dolusu poğaça tarifi çıkartmış olmamız muhtemel. 3-2-1 poğaça, tarifiyle akılda kalıcı, malzemeleriyle kolay ulaşılır, pamuk gibi kıvamıyla herkesi mutlu ederek, en çok arananlar ve yapılanlar listesinde zirveyi zorluyor.

Özellikle poğaçaların mayalanma sürelerinin uzunluğu ve ölçülerinin bir türlü tam tutmuyor oluşu bizi artık yormasın dedik ve kıvamıyla kendine hayran bırakacak poğaçaları verdik fırına. Karşınızda nefis mi nefis: en yumuşak poğaçalardan 3-2-1 poğaça tarifimiz. Bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği imizin mayalanma süresi de yok. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

3-2-1 Poğaça Tarifi İçin Malzemeler3-2-1 Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Yoğurt, sıvı yağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Unun önce 4 bardak kadarını eleyin ve yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Eğer hala kıvama gelmediyse geriye kalan 1 bardağı da eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. Hamurdan, mandalina büyüklüğünde toplar koparıp avcunuzun içinde yassılaştırın ve ortasına çok hafifçe bastırarak açın. İçine peynir ve maydanoz ile hazırladığınız içten 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyin.
  5. Sağından solundan toparlayarak kapatın ve yuvarlama başlayın.
  6. Poğaçaların her birini galeta ununa bulayın. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  8. Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi