10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
2023-09-17 01:56:58 - Yemeklik.com.tr
Kavanozlar dolsun, geliyor! Kıyır dokusu, tereyağından gelen efsane tadı ve burgulu şekli ile bu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Örgü ile uğrasmam dersiniz, küçük küçük yuvarlayarak da şekil verebilirsiniz.
Zamansız tariflerden birini daha arsivinize eklemek isterseniz bu tarifi kaydetmeyi unutmayın. O zaman mutfak sizi çağırıyor!
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler- 100 Gram Tereyağı
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Sirke
- 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 2 Adet Yumurta (1 Yumurta Sarısı Ayrılacak)
- 4,5 Su Bardağı Un
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı (ayırmış Olduğunuz)
- 2-3 Yemek Kaşığı çörek Otu
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- Azar azar unu ekleyerek yoğurun.
- Cevizden biraz büyük parçalar koprıp yuvarlayın.
- Elinizle ince bir rulo yapın.
- Ters u şekli vererek örgü yapın. Fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin. 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.